Az EMT hangszedők története az 1950-es évekig nyúlik vissza, amikor elkezdték a professzionális EMT R 80 és 927 studió lemezjátszókban használni őket, de üzemi méretekben csak 1959-ben kezdte meg saját mono hangszedői sorozatgyártását.

1965-ben került piacra a híres EMT TSD 15.

 

 

A profi broadcast világban kivívott elismerésüknek híre ment, és a 70-es években az XSD 15 pickup-öt elérhetővé tették a népszerű Hi-Fi hangkarokhoz. Ezzel egyidejűleg az EMT egyedi fejlesztéseket és gyártási programokat indított az OEM partnerei számára.

A modern tűgeometriák és a technikai fejlesztések lineáris frekvenciaátvitelt eredményeztek, jelentősen megnövelve az átvitt hang sávszélességét, és jelentősen csökkentették a torzítást a nagy frekvenciákon.

1992-ben jenent meg a HSD 6, az EMT első hangszedője, amit szabványos, ½ hüvelykes rögzítéssel készítettek.

 

 

Az EMT 66. évfordulója alkalmából mutatták be két új fejlesztésüket, a JSD5 és a JSD6 hangszedőket. Rögtön meg is nyerték vele az "Év terméke 2006" díjat. A JSD "Silver" szintén 2006-ban került bemutatásra.

 

 

2007-ben indult a TSD15Lzi modell forgalmazása. A 2008/09-es évben a Jubilee sorozat a JSD G-vel bővült, teljesen aranyozott és különleges, magas minőségű ötvözetből elkészítve. Minden JSD hangszedő nagy, csiszolt gyémánt tűt használ boron tűszárral, Gyger S vagy Super Fineline geometriával és erős AlNiCo mágnesekkel.

 

 

Az EMT 2015-ben alapításának 75 éves évfordulóját a TSD75 bevezetésével ünnepelte meg, ami az EMT sztereó kosaras vonalat idézi megújult formában, de amely ugyanolyan élettel teli, mint legendás elődje volt még 1965-ből. A sztereó és / vagy a mono patronok ½-es szabványos rögzítéssel és gyémántcsúcsokkal vannak ellátva a legtöbb változatban.

 

Míg a JSD Silver és a JSD Gold gyémánt tűket alkalmaz boron tűszáron, a JSD Platinum és a 2015-ös JSD S75 példányoknál a gyémánt tűket un. "White Sapphire" tűszárra applikálják.

 

 

Technológiai fejlődés, kifinomult elektromechanikai eszközök ide vagy oda, az EMT még mindig kézzel készíti az összes hangszedőjét. Tudnak valamit...

 

 

EN