Minél tisztább a hang, ami a fülünkbe jut, annál jobban megmozgatja az érzelmeinket. A hangzásnak az emberi fülhöz kell igazodnia. Még annak árán is, hogy az átvitt hang műszerekkel mérve esetleg nem egyezik a hangforrás kimenetén mértekkel.

Itt persze nem antagonisztikus különbségekre kell gondolni. Minden átvitt audio jelben hemzsegnek az általunk nem hallható, de a zenei élményt befolyásoló összetevők.

 

 

Jürg Vogt anyagmérnök már öt éve kutatta, hogyan befolyásolja az átvivő anyag a rajta továbbított jelek minőségét. Amikor 2002-ben megalapította a VOVOXot, már kész koncepcióval rendelkezett a szükséges/akalmas kombinációkról, geometriáról. Munkájában erősen támaszkodott Kaspar Kramis meglátásaira - pontosabban "meghallásaira". Ennek köszönhető, hogy már a működés első éveiben olyan termékekkel álltak elő, amik az addigi szkepticizmust egyértelmű lelkesedéssé változtatta. A kábelek újszerű kialakítása, a vezető anyagok molekulaszerkezetének "mikro-dizájnja" meggyőzte a profi zenészeket és studiószakembereket a termékeik minőségéről.

 

 

A VOVOX mérnökei mind zenefanatikusok is, ezért elhatározták, hogy olyan kábeleket fejlesztenek ki, amelyek a lehető legtisztább átvitelt biztosítják azoknak az audiojeleknek, amelyek meghatározzák a zenei élményt.

Nem akarják az átvitelikábelek jelentőségét "fetisizálni", de jobban hisznek a vaktesztekben, mint a műszeres összehasonlításban - és ezek a tesztek rendre a VOVOX koncepciójának a helyességét bizonyítják.

 

 

A lehető legjobb hangátvitel érdekében a kábelek széles skáláját kínálják minden komponenshez, a teljes hangátviteli láncot lefedve a hálózati kábelektől kezdve, a komponensek belső kábelezésén és az interkonnekteken át a hangszórókábelekig.

 

A tökéletes hangátvitel javítása állandó fejlesztési folyamat. Ehhez szorosan együttműködnek az audiokomponensek fejlesztőivel.

 

 

A VOVOX a kábelek gyártását Svájcban vagy a szomszédos országokban, határához közeli partnerekkel végzik. A kábelek, beleértve a forrasztóanyagokat is, teljes mértékben ólommentesek.

 

 

EN