A Weiss digitális és analóg audio berendezéseket gyárt perfekcionista felhasználóknak. Vásárlóik olyan professzionális zenestúdiók és magán-személyek, amelyek a kifogástalan hangi képességek mellett díjazzák a tartósságot, és a kocepciózus ergonómiával párosult designt is. Nem túlzás azt mondani, hogy összeségében a Weiss komponensek a legmodernebb audio berendezéseknek számítanak akár magánfelhasználókról, akár profi zenestúdiókról van szó. A névadó Daniel Weiss elektromérnökként a Studernél kezdte pályafutását 1979-ben, ahol öt évig a digitális-audiolaborban dolgozott. Fő területe egy mintavételi frekvenciaváltó kifejlesztése, valamint egy digitális jelfeldolgozó elektronika kifejlesztése volt digitális hangrögzítők számára.

 

1985-ben magalapította saját cégét, a Weiss Engineeringet. A cég kezdetektől digitális eszközöket fejlesztett a hangstúdiók számára, studio mastering munkákhoz.

 

 

Első termékük a moduláris 102-es sorozat volt, amit a Harmonia Mundi Acustica Company forgalmazott. Ez a rendszer még ma is megállná a helyét (24 bit / 96 kHz).

A 102-es rendszerből az egyik legösszetettebb konfigurációt a Sony Music rendelte egy IBIS digitális keverőpult részeként. A Sony ezen végezte a komolyzenei felvételei végső keverését.

 

A 2000-es években komoly, mindazonáltal logikus lépésre szánták magukat. A professzionális stúdiók számára kínált eszközök fejlesztése során felhalmozott tapasztalatra támaszkodva beléptek a privát audiofil felhasználók piacára.

 

A MEDEA D/A konverter és a JASON CD-transporter volt az első két egység ebben a sorban. Nem sokkal később megjelent a DAC202 Firewire D/A konverter, az INT202 és az INT203 Firewire interfészek. A legújabb termékük a MAN301 hálózati lejátszó.

 

 

Ezek a komponensek a napnál világosabban bizonyítják a Weiss elkötelezettségét és kompetenciáját az élvonalbeli audiofil komponensek jövője iránt.

 

EN