40 év telt el azóta, hogy az első optikai hangszedőt a Toshiba piacra dobta. A technológia üstökösként robbant be, és nyomban elbűvölte az analóg világ szerelmeseit szenvedélyes játékával. Vállalatok sokasága követte ezt a mesteri ötletet, amivel még többet ki tudtak hozni az analóg technológiából. Egyszerű dolograra fókuszált: mágnesmentes, egyszerű elektronika. És minden előnye azonnal kimutatkozott egy egyszerű analóg hanglemez lejátszásakor.

 

A Digital Stream Corporation (DSC) Sagami-Ono csendes lakóövezetében található, Kanagawa prefektúrában.

 

1989-ben alakult, mint K + F cég a fejlett lézeres optika területén, és rövidesen hírnevet is szerzett az iparágban. A DSC az ipari lézeroptikai rendszerek szolgáltatójaként ismert az optikai lemezpiacon, a Medial tesztrendszerekben és különböző lézeres optikai eszközöknél.

Az optikai egeret például a Microsoft és a DSC fejlesztette ki. Ez megváltoztatta a világot. Az USB1. volt az első olyan USB egység, amelyet valaha piacra dobott a Microsoft játékeszközön keresztül, és természetesen a DSC technológiát alkalmazták.

 

 

Ennek a vállalatnak a részeként formálódott önállóvá a DS Audio, amely az optikai hangszedők felé fordult, és szinte azonnal letette névjegyét a DS Master 1 piacra dobásáva.

 

A DS Master 1 az optikai cartridge-ok a legmodernebb technológiának és a bennük rejlő lehetőségeknek maximális kihasználásával megmutatta, hogy számos új dimenzió fedezhető még fel az analóg zenehallgatásban.

 

 

Az összes DS hangszedőt a legmodernebb technológiával és kézzel készítik. A kifinomult teszterek és az optikai eszközök között minden hangszedőt szakképzett mérnökök készítenek. Még az elektromos alkatrészeket is kézzel forrasztják. Az időigényes összeszerelési folyamatok csak napi két hangszedő gyártását teszik lehetővé.

 

 

A beállított hangszedőket ezután tesztelik újra és újra, hogy az öregedési jellemzőket is rögzíthessék. A csomagolás előtt 5 különbözõ hangminőségű s műfajú hangfelvételt játszanak velük,  összehasonlítva a tesztfelvételekkel. Ha minden rendben, vagyis a termék megüti az igényes fülek és magas technológia szabta kritériumok szintjét, kezdődik a kiszállítás a megrendelőhöz.

EN