A Marten harmonikusan ötvözi a skandináv szellemiséget és a funkcionalitást. Céljuk a "tiszta forrás" reprodukálása, úgy visszaadni a hangot, ahogy azt rögzítették, minden féle elszínezettség, torzítás nélkül. Sőt, továbbmennek: olyan hangzásra törekednek, amely pontosan megidézi a felvétel készítésének a valós terét a zenehallgatás reális környezetében.

A Marten hangsugárzói bármilyen lehallgatói helységben kiemelkedőt nyújtanak, bármely más gyártó termékéhez képest. Biztosítani, hogy a zenehallgatás autentikus, meditatív élményt jelentsen - ez a Marten filozófiája!

 

Leif Marten Olofsson már tinédzserként hangsugárzókat épített a család garázsában. Amikor elektromérnökként végzett, felfedezte az Accuton tweetereit, és egyből tudta, hogy ezekkel valami különlegeset alkothat. A merev, tiszta kerámia kúpok teljesen transzparens hangot produkálnak, minden addig kipróbáltnál részletgazdagabban, természetes dinamikával és szélsőséges sebességgel.

 

Leif különböző kombinációkban számos gyártó basszusegységével próbálkozott, és mindannyiszor szembesült azzal, hogy amennyivel gyorsabbak az Accuton csipogói, annyival lassabbak a mély hangok. A sebességet nem akarta lassítani, mivel tudta, ez csökkentené a dinamika realizmusát. A megoldást a kerámia mélysugárzóban találta meg. Heuréka pillanat volt, és megszületett az első Marten hangsugárzó, ami a legendás bőgős tiszteletére a Mingus nevet kapta. A következő modell egy nagyobb, állóhangfal lett, Miles néven. Ez az ötödik frissítés után még ma is elérhető.

 

 

Az igazi áttörést a Monk hangsugárzó hozta, ami végre feltette a Martent az audiofil világ térképére. A Monk sorra kapta a kiváló értékeléseket.

A kétezres évek elején került piacra a Coltrane, a Marten első 3 utas hangsugárzója. És ezzel berobbantak a világ audiofil színpadára. A kerámia magassugárzó helyét az egyetlen lehetséges jobbra cserélték: gyémántra. A hangsugárzó teste szénszálas kompozit anyagból készült és valóban fantasztikus eredményeket produkált.

A Coltrane sikerét látva meglepetésként hatott, hogy a Marten továbblépett és piacra dobta a Coltrane Supreme-t. Ez a rendszer végleg beírta a Marten nevet a legfelső kategóriába.

 

 

2012-ben kisérletezni kezdtek egy új magassugárzó anyaggal, a szintén kerámia alapú CELL-lel, aminek az eredménye a Coltrane Supreme 2 lett. A modell kifejlesztése során különleges metódust alkalmaztak. A Marten saját stúdiójában készített felvételeket, amiket ugyanott, a Coltrane Supreme 2-vel játszottak le. Az eredmény: nem lehetett különbséget tenni az élő zene és a felvett/visszajátszott anyag között.

A 2015-ben megjelent Coltrane 3 ugyanazzal műszaki tartalommal fejlesztették ki mint a Supreme 2-t.Az eredmény egy hihetetlenül jól hallgatható 3 utas hangsugárzó lett!

A Marten ma már 30 országban elérhető világszerte. A fejlesztőket ugyanaz a szenvedély és mániákus perfekcionizmus hajtja,, hogy a rendszerük képes legyen újra életre kelteni a zene időtlenségét az otthoni felhasználók számára is. Ez a Marten számára egyedülálló hajtóerőt biztosít a további fejlesztésekhez is.

 

 

EN