Erő. Kiegyensúlyozottság, dinamika, tisztaság, perspektíva... Tiszta és hamisítatlan zeneiség. Drámai feszültség, a hangok apály és dagály szerű áramlása,  akár a Led Zeppelin "boogie with Tsu" című számát hallgatva is. A Shindo erősítők minden zenére kiválóak. A  Montille-től a Limited Editionig egyetlen célt tartanak szem előtt: a meggyőző zenei előadásmódot.

 

 

Minden Shindo erősítő kézzel készül, egyedi megrendelésre. Ritka és értékes NOS csöveket ajánl a tradicionális hifi ízekhez, de használnak Western Electric, Siemens, Mullard, Telefunken és RCA csöveket is. Minden komponensnek megvan a saját "szonikus ízkaraktere".

A konzervatív filozófia kiemelkedően hosszú élettartammal párosul. Nem ritkák a 40 - 50 ezer üzemórát futott Shindo erősítők a világban.

 

A Shindo komponensek tervezését egyetlen közös cél vezérli: újraalkotni az eredeti zene tónusait minden értelemben, ötvözve a tervező saját művészi ízlésével.

 

 

Shindo úr az egész életét a különböző alkatrészek - csövek, ellenállások, vezetékek, aljzatok, vagy az egész erősítő ház - hangvisszaadásra való hatásának a tanulmányozásának szentelte. Elkötelezettségét legjobban a transzformátorok tervezése tükrözi. Sokan el sem tudják képzelni, mennyi energiát fektetett a sellakk vagy viasz - igen, az a viasz, amit a méhek hordanak össze - szigetelés közti különbségek hangzásra gyakorolt hatásának tanulmányozására.

Shindo előszeretettel alakítja ódon megjelenésűvé komponenseit, kifejezve, hogy sallangmentes, egyszerű elektronikai megoldásokra számíthatunk.

 

 

EN